Skoleforeningen blev stiftet i oktober 1949 af en gruppe initiativrige mennesker, der var enige om, at tiden var inde til grundlæggelsen af en Waldorfskole i Danmark.
Her udformede man skoleforeningens vedtægter og vedtog skolens navn VIDAR efter den as, der efter ragnarok opbygger den nye verden.
Det blev fra begyndelsen af 1950 skoleforeningens opgave at finde og ansætte lærere, stille de nødvendige fysiske rammer til rådighed, såsom bygninger med undervisningslokaler og materialer, samt at sikre skolens økonomiske drift. Af de 51 fremmødte ved det stiftende møde var flertallet forældre, som ønskede, at deres børn skulle gå i en skole baseret på den af Rudolf Steiner udviklede pædagogik.
Det er en naturlig del af skoleforeningens fortløbende arbejde, at fastholde det bagvedliggende menneskesyn og verdensbillede, både med henblik på hele tiden at udvide forståelsen af disse tanker og i det praktiske at forsøge at realisere dem i vor tid. Dette mål er formuleret i skoleforeningens formålsparagraf § 2:
Foreningens formål
- at værne om og hjælpe Vidar Skolen samt fremme det ideelle og økonomiske grundlag for denne.
- at støtte bestræbelser, der går ud på at fremme arbejdet for Rudolf Steiners pædagogik.
I 1962 måtte det administrative udskilles fra skoleforeningens virke for at opfylde betingelserne for fortsat statstilskud. Derfor blev "Den Selvejende Institution, Rudolf Steiner Skolen i København, Vidar Skolen" dannet, og skoleforeningen bevarede sin indflydelse ved at dens bestyrelse, Præsidiet, indgik i den nye bestyrelse.
Skoleforeningen er således:
- Alle forældre til børn på skolen.
- Venner af skolen.
- Foreningens bestyrelse (Præsidiet).