Vidar Skolens ungdomsuddannelse indeholder et HF-forløb og derudover en bred vifte af fag inden for de tre områder: intellektuelle fag (dansk, historie, samfundsfag, kemi osv.), kunst og (kunst)håndværk. Ved således at udfordre mange sider af dine potentialer stræber skolen mod at understøtte din evne til at engagere dig, udvikle din intellektuelle kapacitet og stimulere din evne til at gennemføre beslutninger og nå de mål, som du sætter dig.
Et andet ønske med skoleforløbet og undervisningen er, at give dig mulighed for at opleve dine egne og kammeraternes styrker og svagheder og derigennem komme til erkendelse af både dine egne og andres kvaliteter og muligheder.
Skolen ønsker samtidig med sine fag og forløb at skabe gode rammer for udvikling af sociale kompetencer, og med de evalueringsmetoder, der anvendes, arbejder skolen med at understøtte dit engagement i egen læring.
Vidar Skolens ungdomsuddannelse begynder med 10. klasse og slutter med 2. HF. De to sidste år indeholder en udvidet HF som giver adgang til videregående uddannelse. Du skal søge ind via kvote to - det fungerer og har gjort det gennem mange år.
Det faglige indhold og progressionen i ungdomsuddannelsen tager
grundlæggende sit udgangspunkt i Rudolf Steiners tanker om menneskets udvikling, således at de temaer, der arbejdes med i fagene, forsøger at spejle de udfordringer og den problematik, der svarer til alderstrinnet. Samtidig lægger vi vægt på, at du opnår de kompetencer, som gør dig i stand til at deltage i de videregående uddannelser, såvel de korte som de lange.
Skoledagen
Skoledagen er opdelt i blokke med to sammenhængende timer om morgenen. Her ligger fag som historie, litteratur, biologi og kemi i perioder på 4 uger. Midt på dagen har du sprogfag, dansk og matematik; sidste på dagen er der håndværk, kunst og musik.
Bevægelse
I en lang skoledag er det vigtigt med variation og bevægelse, også fysisk. 2 gange om ugen eurytmi hvor man "fortæller" en historie eller udtrykker fx et musikstykke med kroppen.
Musik
Musik er et stort fag på Vidar Skolen, og vi har valgt at arbejde med klassisk musik. Gymnasieskolen har et symfoniorkester og et kor som hver især øver én gang om ugen. I efteråret og i foråret tager begge ensembler på en weekend i Nordsjælland, hvor der øves intensivt, men der er også tid til hygge og samvær.
Hvert forår tager gymnasieskolen på turné i Tyskland, Norge, Sverige eller et andet sted i Europa. Ensemblerne holder en række koncerter undervejs, og har også tid til at opleve de steder vi besøger