Vidarmad
Hjemmebagte boller og frokost
I 10-frikvarteret på alle skoledage kan der købes frugt, hjemmebagte boller med ost, syltetøj og smørepålæg.
Derudover kan du købe frokost tirsdag, onsdag og torsdag i spisefrikvarteret.
Ugens menu står i nyhedsbrevet, på opslagstavlen og på køkkendøren.
Råvarerne
Vi lægger stor vægt på at servere økologisk og biodynamisk mad, ligesom vi foretrækker at købe lokale råvarer ind til køkkenet. For tiden ligger vi på en økologiprocent mellem 70-100.
Vi bestræber os på at producere med mindst muligt madspild, eks. udnytte en hel plante med rod, stængel og frø.
Det er to elever fra 7. klasse der sammen med køkkenpersonalet tilbereder og serverer maden. Efterfølgende er de også med til at gøre regnskabet op, vaske op og gøre rent.
Salget
Eleverne fra 7. klasse står for salget. En bolle koster 12 kr. og en frokost 22 kr.
Vi har ikke mulighed for kontanthåndtering, derfor er betalingen via klippekort (betaling via mobilpay eller træk over skolepengeopkrævning ved at sende en mail til skolens kontor, kontor@vidarskolen.dk).
Man kan købe 2 forskellige klippekort til ovenstående, for kr. 120,- med 20 klip til boller og for 220,- for 10 klip til madordningen.
Elever i 5., 6. og 7. klasser kan tilmelde sig madordning for 1/2 år af gangen og betale over skolepengene.
Maden
Køkkenet tilbereder 100-120 portioner om dagen, og frokosten består af både varme og kolde retter.
Vi serverer primært vegetarisk mad. Kød/fisk serveres et par gange hver måned (der er altid vegetarisk alternativ).
Vi bestræber os på, at tilberede en velsmagende, nærende og varieret menu, og vi laver det meste fra bunden.
Oprydningen
Rengøring, opvask og oprydning er en vigtig faktor for os i køkkenet. Vi følger naturligvis fødevarekontrollens anvisninger, og vi har en elite-smiley.
Madspild
Rester, som ikke kan bruges dagen efter, nedfryses og bruges i senere menuer. Brød og boller bliver til croutoner. Varme retter til lasagne eller tærter. Ved nedkøling og opvarmning følger vi fødevarekontrollens anvisninger.
Spisningen
Eleverne henter en tallerken mad i køkkenet. Der står altid skåle og fade, som de er velkommen til at tage ekstra af. Eleverne spiser enten i klassen eller i gården. Det snavsede service stiller hver især på en afryddervogn i gården, hvorefter køkkenpersonalet sørger for opvasken.